• Voor al het bakken en braden
  • Verbrandingstemperatuur: 250°C
  • Lactose vrij
  • De rijke smaak van boter
Bestel
img
img

Ghee heeft een hoge verbrandingstemperatuur

Kies voor ghee voor een culinair hoogstandje! Dankzij de hoge verbrandingstemperatuur, is ghee de perfecte olie voor bakken, roosteren en braden. Proef het verschil en verras jezelf met een ongeëvenaard resultaat!

Waar te koop

Ghee wordt verkocht in deze winkels

  • img
  • img
  • img
img

Ons perspectief op bakvet

Ghee Easy is opgezet door drie vrienden die Ghee maakten in een klein keukentje in Amsterdam. Inmiddels wordt het met een groter team in Bunnik gemaakt van heerlijke, biologische boter uit Nederland. Goed vet!

Fout vet

Plastic-knijpfles-bakvet: Op basis van margarine-achtig spul. met een heleboel ‘foute’ kunstmatige ingrediënten. Soms zelfs met smaakversterker E621. We noemen geen namen, maar je weet vast wat we bedoelen. Niet in huis hebben. En, please, overtuig ook je oma.

Goed vet

Zonnebloem- & olijfolie: Hartstikke lekker voor koude gerechten. Maar: de meeste plantaardige oliën zijn eigenlijk niet echt geschikt voor bakken en wokken. Je moet deze vetten niet te hoog verhitten want ze verbranden snel (meestal rond de 160 C). Verbrand vet is niet gezond.

Vet goed vet

Bakken doe je in ghee! Natuurlijk, wij zijn absoluut niet objectief, maar, ghee is echt top spul. Lekker vanwege een subtiele nootachtige smaak. Door de hoge verbrandingstemperatuur (250 C) zeer geschikt om mee te bakken, braden en wokken op hoge temperaturen.